Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Workshop design thinking

september 29, 2022 @ 17:00 20:00

In deze workshop nemen we je mee in het proces en methodiek van design thinking.

Je kan deze workshop ook volgen in het kader van een innovatielab (georganiseerd vanuit Thomas More). In dat innovatielab ga je in multidisciplinaire teams aan de slag met een concrete uitdaging. We werken tijdens dit traject samen met Stad Mechelen aan de case van Marta (meer info vind je hier) en samen met Green Office International aan de case van een Green Office aan Thomas More. In het tweede deel van de sessie gaan we in gesprek met de Stad Mechelen en Green Office International over de uitdagingen waar ze voor staan en gaan de teams aan de slag met de design thinking methodiek.

Inschrijven voor deze workshop kan hier

Meer info over het innovatielab kan je hier vinden.

De Creativity Gym, Campus Kruidtuin Lange Ridderstraat 44, 2800 Mechelen

Lange Ridderstraat 44
Mechelen,

mARTa als kloppend hart van de Heihoek in Mechelen* 


*mARTa is een ontwijde kerk die wordt omgebouwd tot een buurt-cultuurcentrum in de wijk Heihoek in Mechelen.

We willen van mARTa terug het kloppend hart van de wijk maken. Een open huis dat inclusief is, waar elke Mechelaar zich thuis voelt, en tegelijkertijd ook kunst en cultuur ademt. Hoe zorg je voor een succesvol verdienmodel voor dit cultuurhuis zonder de laagdrempelige werking uit het oog te verliezen? Welk businessmodel is hiervoor nodig? Hoe geef je de missie en visie van dit huis vorm, zowel in het gebouw als in de bijhorende tuin? Hoe communiceer je het aanbod naar verschillende doelgroepen?

Green office

Een Green Office is dé ontmoetings- en werkplek voor bruisende en gemotiveerde studenten, docenten en personeelsleden die zich samen binnen de hogeschool willen inzetten voor een duurzame toekomst. Dit vanuit de gedeelde rotsvaste overtuiging dat het altijd duurzamer kán en moet. Vanuit een erkende en zichtbare plek in de schoolstructuur slaan ze de handen in elkaar, ieder vanuit zijn/haar achtergrond of opleiding, om bewustzijn te creëren rond duurzaamheid binnen de hogeschool, maar uiteraard ook om vele concrete ideeën, campagnes en acties te bedenken en uit te werken. Wie binnen zijn stage of opleiding op zoek is naar een duurzame oplossing, kan aankloppen bij het Green Office. Wie zijn vaardigheden wil inzetten om onze school zelf te verduurzamen, is meer dan welkom. Wie een zot idee heeft om de ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen en dat wil uittesten, die kan terecht bij het Green Office. 

DE UITDAGING
Maar hoe zou zo’n Green office er kunnen uitzien in ónze specifieke schoolwerking? Welke omkadering en steun zijn hiervoor noodzakelijk? Hoe trek je zo’n werking op gang binnen de school? Hoe bereiken we onze brede schoolpopulatie? Hoe kunnen we de wereld rond ons, ons werkveld en onze partners, meetrekken in onze verduurzamingsgoesting? Welke ideeën kunnen hier dan in uitgewerkt worden? Hoe zorg je voor het bestendigen van succesvolle, duurzame initiatieven die genomen werden door dit Green Office? En hoe brengen we ons duurzaam verhaal naar buiten?

WIE BEN JIJ?
Ben jij een kei in communicatie of organisatie met een groen hart? Sta je te springen om verschillende businessmodellen uit te proberen via dit Green Office? Weet je als geen ander hoe je een succesvol evenement op poten zet? Hoe je een doelpubliek aanspreekt en bereikt? Dan ben jij de geknipte persoon om het 11e Green Office in België (en 72ste wereldwijd!) mee vorm te geven, op maat van Thomas More. Met de steun van onze coaches en experten uit de internationale Green Office Movement ga je aan de slag om onze eigen Green Office met een TM-twist op poten te zetten. Doe jij mee?